Brouwerij Bruut

BRUUT is een nanobrouwerij in Amsterdam. Bij BRUUT draait alles om balans en niet zozeer om een grootschalige productie. BRUUT onderscheidt zich met relatief droge blonde bieren die gestoeld zijn op de traditie van het ambacht en die tegelijkertijd worden verreikt met nieuwe smaken en trends van nu.

Bruut Saison

Zilveren medaille NH Bier Verkiezing 2016 – Beste bier van Noord-Holland.

De bieren van Bruut

bruut-bier-gajes-beste-bier-van-nederland
Gajes

Het is een stevig gehopt bier met een krachtig citrusprofiel. De body is medium. In de afdronk is een bovengemiddelde bitterheid meegegeven. Het resultaat: ris, niet te zoet, fruitig en lekker bitter, maar niet te.

Bruut Bier_Wazig
Wazig

Door het gebruik van hop die een tropische, sappige zoetheid geeft in plaats van de klassieke bitterhoppen, ontstaat een zacht troebel bier dat eruitziet een smaakt als een frisse biersmoothy.

bruut-bier-stennis
Stennis

Stennis is een stevig ongefilterd blond bier met een bittere twist. Stennis wordt gebrouwen op basis van een pils recept, maar in tegenstelling tot pils, bij een hoge temperatuur vergist.

bruut-bier-vogt
Vogt

Vogt is een moderne variant van een Bitter. Extreem doordrinkbaar en zo dorstlessend, dat het een alternatief voor water zou moeten zijn. De fruitige exotische hoppen Amarillo en Centennial geven een heerlijke geur van vers citrus die we blenden met een subtiele karamelsmaak die vanuit de mout afkomstig is.

soelaas-bruut-bier
Soelaas

Soelaas is een goudblond bier waarbij drie subtiele hopgiften zorgen voor zachte bitters. Een fruitige bier met een typerende geur en smaak van bananen.

bruut-bier-eigenweiss
Eigenweiss

Fris & zacht tarwebier met limoen, sereh en een vleug koriander.

bruut-bier-saison
Saison

Saison is een licht, lichtzurig, droog en stevig gehopt seizoensbier.

TIP VOOR DE FEESTDAGEN

Voor de komende feestdagen heeft Brouwerij Bruut 4 heerlijke bieren in geschenkverpakking, waaronder de GAJES die in 2016 tot ‘het lekkerste bier van het jaar’ is gekroond. Neem voor het aanschaffen van dit mooie pakket contact op met Peter’s Bierservice.

Echt bruut_resized_20191107_021324250