Wispe Brouwerij

Weesp weer op de kaart zetten als bierstad, dat was het avontuur dat drie broer aangingen toen ze in 2009 bedachten om een eigen brouwerij te beginnen. Tien jaar later is het zover en openen de mannen een brouwerij gevestigd in de Sint-Laurentiuskerk mét een eigen proeflokaal: Wispe Brouwerij

De bieren van Wispe

blond
Wispe Blond

Met Wispe Blond proef je de pure smaak van bier. Een volmoutig gerstebier met een karaktervolle bitterheid. Onze Blond heeft een droge, licht zoete afdronk. Het is een aangenaam toegankelijk bier voor vele momenten.

wit
Wispe Wit

Met Wispe Wit proef je de lente en de zomer het hele jaar door. Onze Wit is een licht kruidig bier gebrouwen met koriander, sinaasappelschillenen en vlierbloesem. Een echte dorstlesser met een frisse smaak. De Wit is een viergranen bier van tarwe, spelt, haver en rogge.

tripel
Wispe Tripel

Met Wispe Tripel proef je hoe een zwaarder bier moet smaken. Onze Tripel heeft een kruidige, zacht moutige smaak met een mooie hoparoma. De afdronk is licht fruitig met smaakaccenten van banaan en vanille. Het is een driegranen bier van gerst, haver en tarwe.

Ipa
Wispe IPA

De Wispe India Pale Ale is donkergoud van kleur met een grote witte schuimkraag. De hoparoma’s doen denken aan citrus en tropisch fruit. Een verfrissend bier met een ronde bitterheid als afdronk.

bock
Wispe Bock

Met Wispe Bock proef je een echt seizoensbier waarvan je het beste kunt genieten vanaf de eerste herfstdagen. Onze Bock heeft een prachtige robijnrode kleur en is mooi bitterzoet van smaak. Het brouwproces verloopt bij dit seizoensbier elk jaar weer een beetje anders.

Alcoholvrij voor website
Wispe IPA alchoholvrij

Met onze non-alcoholic IPA proef je een verfrissend bier met een aroma van tropisch fruit. Het bier is flink gehopt en heeft hierdoor bittere tonen. Een alcoholarm bier met smaak

porter
Wispe Porter

Bij het brouwen van deze porter is Weesper cacao van Van Houten gebruikt. Het resultaat is een donker bier met een volle gebrande smaak en tonen van chocolade.